Wiebke Mechau

Coaching & Care for Parents and Babies

Sinds meer dan 25 jaar ondersteun ik moeders en baby’s. Al tijdens mijn lerarenopleiding in mijn geboorteland Duitsland werkte ik als kraamhulp. Mijn jaren als leerkracht op de basisschool en als baby-nanny hebben mij bewust gemaakt van het belang van de vroege kinderjaren voor de verdere ontwikkeling van een kind. Ook werd ik door deze kennis gemotiveerd om mij in te zetten voor goede zorg voor moeders in de kraamtijd. Want alleen met voldoende ondersteuning kunnen moeders optimaal herstellen van de bevalling, wennen aan hun nieuwe rol en veilig hechten met hun kind.

In 2004 ben ik naar Nederland verhuisd en heb van deze passie mijn beroep gemaakt. Ik ben opgeleid als Maternity Practitioner , Docent voor Babymassage en Postnatale Doula. In de afgelopen 10 jaar heb ik veel gezinnen in verschillende landen ondersteund. Door werken met moeders van diverse culturele achtergronden, mocht ik veel verschillende postpartumgewoonten en -tradities leren kennen. Deze kennis helpt mij, om op de individuele behoeftes van elke moeder in te kunnen gaan.

Vaak word ik gevraagd, waarom ik geen eigen kinderen heb. Robert, de allereerste baby voor wie ik in 1991 direct na zijn geboorte zorgde en die inmiddels (net als zijn moeder) een goede vriend van mij is, concludeerde een paar jaar geleden: “Wiebke, ik weet nu waarom je geen eigen kinderen hebt… Zo kun je heel veel andere kinderen gelukkig maken.? Hij heeft prachtig samengevat wat voor mij de bedoeling van mijn werk is en omdat ik weet dat een kind het beste gelukkig kan zijn als zijn ouders gelukkig zijn, hoop ik door mijn werk bij te kunnen dragen aan het geluk van allen.

Kijk voor mijn CV, certificaten en referenties op mijn Linkedin profiel