Wiebke Mechau - Maternity Practitioner/Night Nanny: Advice and Care for Parents and Babies
Talen:

→ Engels
Nederlands
→ Duits

Infos/News:Tweets door @WiebkeMechau
Over mezelf

Op 10 april 1966 ben ik in Karlsruhe, Duitsland, geboren. Op mijn 14e begon ik met oppassen en toen wist ik al snel dat ik graag met kinderen wilde werken. In 1986 begon ik daarom met een lerarenopleiding. Tijdens mijn studie werkte ik voor het eerst met pasgeboren baby’s als huishoudelijke hulp voor moeders die net bevallen waren.
Na mijn afstuderen en een verblijf als au pair in Egypte, werkte ik drie jaar als basisschoollerares, maar in1996 gooide ik het roer om en begon fulltime als nanny te werken. Tot 2001 werkte ik voor twee gezinnen in Duitsland en Engeland. Beide keren mocht ik een kindje de eerste drie jaar van zijn leven begeleiden. Deze banen gaven mij een waardevol inzicht in het leven van baby’s. Ook leerde ik met de verschillende behoeften van jonge gezinnen om te gaan.
Van 1998 tot 2001 deed ik naast mijn werk als nanny een aanvullende opleiding op het gebied van psychologie, kunstzinnige therapie en holistische geneeskunde. Met deze extra kwalificatie werkte ik vanaf 2001 nog een keer 3½ jaar als lerares. Op een school voor kinderen met gedragsproblemen gaf ik vooral les aan kinderen met autisme. In deze periode werd ik me bewust dat mijn kracht in de individuele begeleiding en ondersteuning van enkele kinderen of kleine groepen ligt. Ik besefte opnieuw hoe groot het belang van een goede ontwikkeling in de vroege kindertijd voor het hele verdere leven is, zowel emotioneel als intellectueel gezien. Ook werd ik mij er weer bewust van hoe belangrijk goede steun en begeleiding van ouders zijn om kinderen vanaf de geboorte de beste ontwikkelingsmogelijkheden te geven. Met deze kennis verhuisde ik in 2004 naar Nederland waar ik 4 jaar als nanny voor particulieren werkte. In 2008 volgde ik in Engeland een opleiding tot Maternity Practitioner (begeleiding en verzorging van baby’s en ouders in de eerste weken na de geboorte.

Sindsdien heb ik veel ouders geadviseerd en hun baby's in de eerste weken van hun leven begeleid. Ik heb als gastouder gewerkt en sinds 2010 in Maternity Practitioner-functies verschillende gezinnen in Nederland, Duitsland, Engeland en Zwitserland tijdens de kraamtijd geholpen. Sinds januari 2014 ben ik docente aan de Nanny akademie in München. In mei 2014 heb ik succesvol een opleiding tot docente baby-peutermassage met yoga afgerond. In januari 2018 ben ik aan een gecertificeerde opleiding begonnen tot Post Natal Doula met Post Natal Support Network en Pro Doula. Het belangrijkste van mijn werk is voor mij de individuele behoefte van elk kind te herkennen en deze voorzichtig te integreren in de bestaande gezinsstructuur, rekening houdend met de belangen van alle gezinsleden. Er is mij vaak gevraagd waarom ik geen eigen kinderen heb. Robert, de allereerste baby voor wie ik in 1991 direct na zijn geboorte zorgde en die inmiddels (net als zijn moeder) een goede vriend van mij is, concludeerde een paar jaar geleden: "Wiebke, ik weet nu waarom je geen eigen kinderen hebt... Zo kun je heel veel andere kinderen gelukkig maken.? Hij heeft prachtig samengevat wat voor mij de bedoeling van mijn werk is en omdat ik weet dat een kind het beste gelukkig kan zijn als zijn ouders gelukkig zijn, hoop ik door mijn werk bij te kunnen dragen aan het geluk van allen.

Voor meer informatie en referenties kunt u graag contact opnemen. Link→

Maternity Practitioner Award (.PDF)
Certificaat Cursus: "Die ersten 100 Tage mit dem Baby" (.PDF)
Artikel in tijdschrift "ELTERN", juni 2013 (.PDF)
Maternity Nurse Conference 2015 (.PDF)

Kijk voor mijn nieuwste trainingen en certificaten op mijn Linked In.

© 2012-2018 BabyParentSupport